Jongeren krijgen vanaf 21 jaar zelfde minimumloon als volwassenen

Jongeren komen vanaf hun 21ste in aanmerking voor een volwaardig loon, nu is dat nog 23 jaar. Het minimumjeugdloon voor mensen tussen de 18 en 21 jaar gaat omhoog.
Dat maakt minister Lodewijk Asscher (Sociale Zaken) donderdag bekend. Er wordt door de politiek, werknemers en werkgevers al langer gesproken over de verhoging van het jeugdloon. De Tweede Kamer riep Asscher in september vorig jaar al op het minimumjeugdloon substantieel te verhogen.
Asscher liet eind vorig jaar onderzoek doen naar de gevolgen van een fors hoger jeugdloon door het Centraal Planbureau (CPB). Daaruit werd geconcludeerd dat er duizenden banen zouden verdwijnen. Een beperkte verhoging heeft bijna geen effect op de werkgelegenheid, aldus het planbureau.

De angst voor negatieve werkgelegenheidseffecten bestond ook bij de werkgevers. Er zijn daarom afspraken gemaakt die dat voor een deel moeten compenseren, zoals het verlagen van loonkosten van jong personeel.

MKB-Nederland is ervan overtuigd dat door deze maatregelen het CPB nu met hetzelfde onderzoek tot een andere conclusie zou komen. “Dit is goed voor het bedrijfsleven en goed voor de werknemers”, aldus MKB-Nederland.

Laatste nieuws

WAB aangenomen door de Tweede Kamer

De Tweede Kamer heeft zoals verwacht ingestemd met het wetsvoorstel Arbeidsmarkt in balans (WAB). Wel...

Lees verder

Wetsvoorstel payroll krijgt te weinig steun

Er is geen meerderheid in de Tweede Kamer voor het initiatiefwetsvoorstel dat de rechten van...

Lees verder

ABU op de bres voor payroll

In Flexnieuws vandaag een goed stuk van Maurice Rojer van de ABU. Doordat payrollers gespecialiseerd zijn...

Lees verder

Neem eenvoudig contact met ons op

logo

Zutphenstraat 18, 7575 EJ Oldenzaal

+31(0)541 - 539 021 info@stafflease.nl

Gecertificeerd

logo logo