Payrollbranche doet oproep aan de politiek

De payrollbranche roept minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid op geen overhaaste beslissingen over payroll te nemen en deze vorm van dienstverlening te betrekken in een bredere discussie met de sociale partners over de inrichting van de (flexibele) arbeidsmarkt. Payroll beperken levert niets op en ook VNO NCW  en MKB Nederland zijn tegen afschaffing, zoals Mariët Hamer van de PvdA voorstelt.
Volgens de ondernemingsorganisaties voorziet payrolling in een behoefte van een aantal bedrijfstakken, en moet het een gespreksonderwerp zijn in het kader van een breder overleg over flexibiliteit op de arbeidsmarkt. Het moet worden besproken tussen kabinet en sociale partners, zoals ook in het regeerakkoord staat.
De payroll constructie waarbij het personeel in dienst komt van een salariëringsbedrijf, ontzorgt het inlenende bedrijf van een groot aantal aspecten van het werkgeverschap, stellen de ondernemingsorganisaties. Tegelijkertijd wordt de payroll werknemer verzekerd van een goede uitvoering van de werkgeverstaken.
VNO-NCW en MKB-Nederland wijzen erop dat payrolling niet bedoeld is om het ontslagrecht of de cao te ontduiken. De arbeidsvoorwaarden van de inlener worden geëerbiedigd.

Laatste nieuws

WAB aangenomen door de Tweede Kamer

De Tweede Kamer heeft zoals verwacht ingestemd met het wetsvoorstel Arbeidsmarkt in balans (WAB). Wel...

Lees verder

Wetsvoorstel payroll krijgt te weinig steun

Er is geen meerderheid in de Tweede Kamer voor het initiatiefwetsvoorstel dat de rechten van...

Lees verder

ABU op de bres voor payroll

In Flexnieuws vandaag een goed stuk van Maurice Rojer van de ABU. Doordat payrollers gespecialiseerd zijn...

Lees verder

Neem eenvoudig contact met ons op

logo

Zutphenstraat 18, 7575 EJ Oldenzaal

+31(0)541 - 539 021 info@stafflease.nl

Gecertificeerd

logo logo